top of page
web-zgoraj8.jpg

KOLESARSKI VODNIK PO SLOVENSKIH JAKOBOVIH POTEH

vodnik1.jpg

Ob odprtju prve kolesarske poti je bil leta 2010 izdan vodnik za osrednjo Jakobovo pot od Slovenske vasi do Trsta z naslovom:  

 

SLOVENSKA KOLESARSKA JAKOBOVA POT (100 str.),

avtorjev Helene in Franca Štefaniča. 

vodnik2.jpg

Leta 2012 je bila strasirana in označena Višarska veja in leta 2014 Prekmursko-štajerska veja Jakobove poti. Tako je bil ob 15-letnici Društva prijateljev poti sv. Jakoba v Sloveniji in 5-letnici kolesarske sekcije leta 2015 izdan dopolnjen vodnik z vsemi tremi potmi z enakim naslovom 

SLOVENSKA KOLESARSKA JAKOBOVA POT – 2. izdaja (250 str.).
avtorjev Helene in Franca Štefaniča. 

Vodnik vsebuje podatke o nastanku španskega in slovenskega camina, podatke o delovanju Jakobovega društva, natančno opisuje slovenske kolesarske poti, ki so vrisane v zemljevide, znamenitosti ob poti, slikovno so predstavljena vsa božja znamenja in kapelice ob poti, objavljena je romarska himna, ki opisuje vse tri slovenske Jakobove poti….

Vodnik Slovenska kolesarska Jakobova pot lahko naročite pri avtorjih Heleni in Francu Štefanič (podatki so navedeni v kontaktu na spletni strani) in plačate po prevzemu. Kupite ga lahko tudi v katoliških knjigarnah: Knjigarni Družina v Ljubljani, Knjigarni Ognjišče v Kranju, Škofijski knjigarni Metropolitana v Ljubljani, Mohorjevi knjigarni v Ljubljani in Celju ter Knjigarni Salve v Ljubljani. Vodnik je na voljo tudi v številnih knjigarnah po Sloveniji, kamor jih dostavlja knjigotrštvo Buča d.o.o. oziroma ga lahko naročite preko spletne knjigarne Buča www.buca.si.

DOKUMENTARNI FILM 

SLOVENSKA KOLESARSKA JAKOBOVA POT – OD SLOVENSKE VASI DO TRSTA
A20200910_12395057.jpg

Ob 15-letnici Društva prijateljev poti sv. Jakoba v Sloveniji in 5-letnici kolesarske sekcije je leta 2015 kolesarska sekcija s poklicnim snemalcem posnela 5-dnevno romanje po osrednji Šentjakobski poti od Slovenske vasi do Trsta. Film prikazuje čudovite slovenske pokrajine in potek organiziranega romanja pod vodstvom kolesarske sekcije. Opremljen je s tekstom in glasbo.    

Montaža dve in pol-urnega dokumentarnega filma z naslovom SLOVENSKA KOLESARSKA JAKOBOVA POT – OD SLOVENSKE VASI DO TRSTA, je bila narejena na TV Exodus. Film si je možno po dnevnih etapah ogledati v arhivu njihove spletne strani. Možno pa je tudi naročilo dvojnega DVD-ja na kontaktu Društva kolesarska Jakobova pot Slovenija - Camino.

bottom of page